Hjälper handsprit mot en pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Coronaviruset har en struktur som innebär att viruset har ett hölje. Virusets struktur gör att vi kan hitta botemedel mot det på ett lättare sätt än med andra virus. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

ytdesinfektion

Man måste noga utreda bakterier och virus vid en pandemi. Håll alltid en god handhygien. Med rätt typ av desinfektion kan du skydda dig på rätt sätt och förhoppningsvis undvika att bli sjuk.

Handsprit eller tvål – vad ska man välja?

Många undrar om de ska använda sig av vanlig tvål hellre än handsprit för att skydda sig mot en pandemi. Frågan har ett enkelt svar. Virus omges oftast av ett hölje som tvål kan angripa. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

Det står klart att regelbunden handtvätt är bättre än regelbunden användning av handsprit. Man ska dock inte glömma att handsprit kan neutralisera coronavirus, men det betyder inte att det är borta. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Du får inte bättre effekt med handsprit. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektion utan alkohol ger ett bra resultat

Det som många missar är att handsprit inte alltid fungerar som tänkt. Du måste gnugga för att få bäst effekt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Det ger dig ett bra virusskydd.

köpa

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Använd bakteriedödande produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? dax handdesinfektion Kanske är det inte sant? Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Om du väljer handsprit med alkohol så kan det torka ut dina händer och göra dig mer känslig för virus. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Var särskilt uppmärksam på det om du använder produkten ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även när andra tillverkare har slut. Använd det till dina händer.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Du kan ta med sprayen överallt.
Sedan tidigare vet vi hur vi ska använda och gnida in tvål. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

När ska du börja med noggrannare handdesinfektion?

Om de redan har fått sjukdomssymtom så är det försent. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Om du bara vet hur sortimentet ser ut så kan du vara väl skyddad vid en pandemi.

Var skonsam mot dina händer

Händerna tål inte ett konstant användande av alkospray. Om du använder desinfektionssprit som torkar ut huden kan det leda till sår. Det är inte särskilt behagligt.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Sådant måste man tänka på innan man använder handsprit för att skydda sig vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Huden blir återfuktad och torkar inte ut.