Nu är en ny stor pandemi här!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Många har redan dött i den nya pandemi. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Då är det enklare att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat i pulverform, de har ungefär samma verkan men är mycket billigare.

Just nu har vi en pandemi som kräver god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Coronavirusdödande

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Det finns virus som överlever handspriten. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Det betyder att händerna är exponerade mot bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Ha en antiseptisk tvål i köket så att du inte glömmer att tvätta händerna när du ska hantera mat.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Sök inte kontakt med andra människor just nu

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info I vissa länder har man gått längre än i Sverige.

Vi kan inte leva som vanligt under en pågående pandemi. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Handla inte hela tiden!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Därför tycker vissa att det är bättre att storhandla. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Använd skydd som handskar när du handlar. Om du har med dig den antibakteriella sprayen så har du ett bättre skydd. Kanske är det ett bättre alternativ än handsprit.