Rengöring samt desinfektion av valphage

Även om om man köpt en använd valphage i behov av en bra rengöring, alternativt det är dags att feja din nyinköpta så blir det ett fall utav utav skrubbning, men nyare valphagar är mestadels väldigt enkelt att rengöra och desinficera.

Vi får väl önskar att du köpt en valphage med kraftigt plastgolv och noll andra eftersom de är lättare att hålla rena och desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker samt andra lösa föremål, dammsug ut matrester och tidningsbitar alternativt om man nyttjat strö samt glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp eller några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som krävs för en väluppfostrad puppy, som fungerar bra med sin potträning.

Du borde rensa ut kiss och bajs dagligen från lådan och kassera det.

När man använder pudra av en god kvalitet [läs om potträning i enskild kommentar för mer information] kan man blott rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del avhängig på storleken på valpen samt lådan.

Absolut om man använder ark under träningen eller andra stoff, behöver du dränera dessa dagligen eller flera gånger om dagen, om det behövs.

Om man har inhandlat en använd valphage vari den förra ägarens puppy alternativt valpar har kraftig tassavtryck med torkat bajs så ska den rengöras samt om vädret tillåter, innan du bär in den tvätta utav den med hjälp av en trädgårdsslang.

En bra spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage annars begagnad blott tvättmedel om det är en tygklädd inhägnad.

Låt skummet sitta och avvika i lite samt vid behov ta en svamp alternativt skurborste till assistans.

Skölj av ordentligt, vänd opp samt ner på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad antagligen du vill begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt inte bleker och förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt smutsig.

Om det är genomförbart låt allt lufttorka i solen under en timme eller så – solljus är en naturlig bakterie / smittämnen mördare och de doftar bra därefter samt är beredd att nyttjas så snart det är torrt.

För att vara säker ska du bearbeta alla begagnade lekhagar eller en som innehar förvarats alternativt ej används på ett tag med mer djupgående rengöring samt desinfektionsmedel.

Man vill ej exponera din nya lilla puppy för okända mikroorganismer, mikroorganismer alternativt övervintrande insekter och spindlar.

Jag föreslår att man gör en grundlig rengöring som procedur minst en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen funkar gör bäst med potträning och håller sin plats ganska ren.

Detta kommer att försäkra dej bland andra att man ej får mögel bekymmer som utvecklas alternativt bakterier byggs upp därför vattenspill, tappade foderbitar, föda eller avfall som hamnar i skrymslen och vrår.

Plus att det stå sig din valphage att lukta gott det ser snyggt och fräscht ut.

Vi köper inte våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra samt mycket flexibla till bra kostnad därjämte på www.allt-fraktfritt.com