Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är allvarligare än vad vi först trodde. Man kan nästa säga att coronaviruset är mer smittsamt än ett influensavirus. Kanske har du viruset utan att du vet om det.

Symtomen för cononavirus

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Det krävs flera krafttag för att undvika smitta

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Sedan öka till 1 gram 4-5 ggr per dag om man blir smittad.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Du vet väl att du fortfarande kan köpa Kolloidalt Silver i Sverige? Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Anders Tegnell råder oss att hosta i armvecket. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Folk började att bunkra handsprit när cononavirus kom till Sverige. Handspriten tog slut. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Välj andra metoder med bättre effekt istället. Din hur får inte torka ut. Handsprit kan göra din hud torr. Alkohol torkar ut huden och löser upp allt hudfett och långvarig användning kan ge stora problem.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. Antibakteriell Handtvål. Se bara till att du använder mycket och att du gnider in händerna under minst 20 sekunders tid. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Har du ytdesinfektion hemma?

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Våra dörrhandtag kan vara verkliga bakteriehärdar.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Det är lika viktigt som tvål. Många bakterier finns i butikerna, därför kan det vara bra att spraya med en bakteriedödande spray när du kommer hem.

Håll dig lung

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!