Nu är det extra viktigt med skydd mot virus hemma, därför ska du se till att ha antibakteriell tvål.

Se till att hålla dina händer rena med antibakteriell tvål, det är livsviktigt för att skydda dig från virus. För att skydda dig, tvätta händerna ordentligt med handtvål så att alla bakterier och virus dör. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Med antibakteriell tvål har du en grundsten i arbetet med att mota bort smitta från din kropp.

Antibakteriell tvål finns det gott om i butiken, vilken ska du köpa?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Men i ditt hem använder du ju en annan typ av handtvål. Om du vill ha en tvål som är specifikt framtagen för handdesinfektion så ska du välja Smittstopp Handtvål eller liknande.

smitta

Bara handsprit räcker inte för att skydda dig mot smitta så se till att tvätta händerna ordentligt först. Bakteriedödande tvål skyddar dig troligtvis bättre än handsprit, speciellt om du ser till att tvätta dig ordentligt och tillräckligt länge- så det blir mer effektivt än handsprit. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Använd desinfektion så ofta du kan

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. På så sätt får du ett virusskydd på köpet.

bakteriedödande

Tvätta alltid händerna efter att du har varit på toa. Vissa verkar tro att man bara behöver tvätta sig om man nuddat vid något. Glöm inte bort att du ändå rör vid ytor inne på toaletten.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. En antibakteriell spray kan du använda på många ytor. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. desinfektion spray Kanske är det inte sant? Du kanske inte får full effekt av att använda handsprit. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Skydd handlar om mer än att vara bakteriefri. Välj skonsamma produkter som skyddar dig på riktigt. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då kan du bortse från tredagars karantän.

Du kan använda sprayen vid desinfektion även när det inte är pandemitider. Du kan ta med sprayen överallt.
Virus och bakterier dör endast om du använder flera hjälpmedel och inte endast handsprit så se till att komplettera med handtvätt, helst med antibakteriell tvål.

Det är inte bara ineffektivt att använda handsprit som enda skydd men det torkar även ut dina händer. Handsprit är starkt mot händerna och kan ge problem, speciellt för de som redan har torr hud och/eller problem med t.ex. psoriasis och eksem. Med bättre alternativ än handsprit kan man rengöra sina händer som t.ex. med katjoniskt vattenbaserad handdesinfektion, som inte ger dina händer besvär med tiden.

Nu behöver du inte oroa dig för att den tvål du använder för handtvätt hemma inte kommer att göra ett bra jobb. Om du använder rikligt med tvål och gnuggar med den över händerna under en halv minut får du ett bra virusskydd. Även mot Coronavirus som har visat sig vara otroligt smittsamt.

Antiseptisk tvål, räcker det med den eller?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. Olika variabler påverkar huruvida du blir smittad eller inte. Corona är knepigt då man inte alltid vet att man är smittad och kan därför vara smittbärare.

Ytor som du ofta tar i behöver du rengöra ordentligt utöver dina händer. Med en bra ytdesinfektion så förhindrar du att bli smittad även fast du tvättat händerna ordentligt.

Hur kan du desinficera ytor i ditt hem på ett praktiskt sätt?

Man kan t.ex. rengöra enkelt med rengöringsmedel och trasor. Eller varför inte spraya ytor med en antibakteriell spray? Att gnugga eller gnida varje yta blir lite mer tids- och energislösande än att enkelt använda en spray.

Du kommer åt alla ytor på ett bra sätt om du har en spray med bakteriedödande medel. T.ex. så kan du spraya på dina matvaror du nyss burit hem. Arbetsplatsen och andra platser du besöker kan du smidigt desinficera med sprayen.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. IONplus är ett populärt märke av en anledning, den är helt enkelt bäst.

Det är viktigt att du kan skydda dig och göra rent dina händer vart du än är så packa ned ditt desinfektionsmedel så att du är skyddad.

Handsprit är populärt att ha i väskan då det anses vara lätt att bära med sig. Alkoholfria desinfektionsmedel som är bättre är dock minst lika enkla att ta med sig. Se till att ha ett effektivt virusskydd med dig när du lämnar hemmet, genom att alltid ha en antibakteriell tvål.